lördag 12 maj 2012

Innebörden av tystnad


Hej alla fina!

När man tror att livet är på väg att vända uppåt efter en höst och vinter av mörker, sorg och rädsla så slås man plötsligt och oväntat ner igen och får kämpa för att få luft. 

Vi är alla olika. Vissa av oss bloggare behöver skriva av sig sin sorg och sina svårigheter. Vissa av oss blir inneslutna och får kämpa för att ens klara av sig själv. Jag tillhör den senare kategorin och det är därför det har varit tyst här inne ett tag. 

För ett tag sedan skrev jag att livet äntligen var på väg att vända uppåt efter månader av sjukdom och sorg i familjen och besparingskrav på jobbet. Den osäkra situationen på jobbet hade löst sig på bästa sätt och ingen av oss (bl a jag) skulle behöva gå. 

För drygt en vecka sedan fick vi veta att en av oss var tvungen att bli "förflyttad" till en annan enhet, dock inom samma sekretariat, i samma byggnad och med kollegor som vi till viss del har samarbetat med men ändock en helt ny klinik och en tjänst som innebär att man måste börja om från noll. Efter mycket tjafs, plumpa kommentarer och otroligt dålig stämning i gruppen orkade jag inte mer utan tog beslutet och anmälde mig (motvilligt) som frivillig till att vara den som bytte enhet. Många tårar har fällts, både hemma och på jobbet. Efter att luften rensats ordentligt på jobbet och jag kan gå därifrån utan att vara arg och ledsen på någon annan, så känner jag nu att jag är redo. För att inte dra ut på lidandet bad jag chefen om att få börja så snart som möjligt. Jag har bearbetat tanken och kan nästan, nästan känna lite spänning inför måndag då jag tar hissen två våningar upp och sätter mig vid mitt nya skrivbord. 

Det absolut svåraste i det här är att jag inte längre kommer sitta tillsammans med tjejen som varit min rumskamrat i fem år fram till nu, jag tror aldrig att jag kommer att hitta någon som kan ta hennes plats. Vi har kommit varandra så nära under de här åren, både privat och arbetsmässigt. 


Jag ska försöka se det här som en nystart. Vissa säger att man ska byta jobb efter fem år så då kanske det här är ett tecken på bra tajming?!  ;)  Jag vet också att mina problem är en piss i Mississippi jämfört med vad några av er går igenom just nu men jag kände ändå att jag ville skriva av mig och få förklara min "frånvaro".

Önskar er alla en härlig lördagskväll. Ut och dofta på körsbärsblommorna! 
Kram kram

post signature

10 kommentarer:

 1. Hallo vännen...tufft e livet ibland, vi håller med med omorganisationer och det är jobbigt på jobbet ;(( Hoppas det blir bra!!
  styrkekramar
  susanne

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Även fast någon kanske tycker att det är en piss i havet så är det inte det för dig. Vi lever olika och för dig var denna situation jobbig.
  Hoppas du får en jättefin måndag, Kram

  SvaraRadera
 3. Fina fina du, alla har sitt och ingens problem är att föringra...Jobbigt du haft det, men jag tror att det här kommer att bli toppen för dig. Din kollega har du ju kvar som fina vän, och som du säger omväxling förnöjer ibland!
  Ska tänka på dig på måndag vännen.
  och tack för dina fina hälsningar hos mig, de har värmt nu när allt blev så himla sorgligt...
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Hej vännen, va jobbigt o inte få känna att du kommer upp till ytan o kan ta nya tag. Alla har vi olika problem vi kämpar med o ingen kan säga vad som är känslomässigt jobbigast. Alla har rätt att känna som du.

  Hoppas de går bra på måndag.
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 5. kathas kortmakeri12 maj 2012 kl. 21:14

  Ja ibland känns livet inte rättvist,frågan om varför just jag dyker ofta upp. Några säger att allt ont har något gott med sig,kan inte säga att jag tror på det just nu med 2 svårt sjuka föräldrar och nu även min man men visst har livet glädje ämnen ändå det gäller bara att se dem bakom molnen.
  Så jag önskar dig allt gott på nya jobbet!
  Varma kramar Katha

  SvaraRadera
 6. Hejsan fina du...

  ..hoppas verkligen att du kommer att trivas på din nya arbetsplats. Det är aldrig lätt att bryta upp från ett ställe som man trivs på.

  Stor kram från mig till dig♥

  // Jenny

  SvaraRadera
 7. Just när det gäller jobbet kan det vara jäkligt jobbigt! Man tillbringar ju mer tid på jobbet än nån annanstans..., men det är ju inte såå långt bort och du har kvar din rumkompis som vän!!
  Se det som en utmaning och en början på något positivt, vännen!
  Go for it, girl!!! :0)

  ha en fin helg och lycka till på måndag!!
  Kraaam Tina

  SvaraRadera
 8. Hej Emma!
  Håller tummarna för att det kommer gå bra på din nya avdelning!
  På mitt jobb är det "omorganisation" och uppsägningar p G, inte kul då både jag o min sambo jobbar på samma firma..förhoppningsvis klarar vi oss då vi har ganska många anställningsår..

  Sköt om dig!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 9. Halloj Emma:)
  Ja du tjafs på jobbet kan ta hårt på en ,man tillbringar ju mer tid där en hemma..känns de som ibland:)
  De kommer bli toppen på nya stället ni får springa emellan ibland hi hi
  Ha de så himlans fint.
  Kramen Anette

  SvaraRadera
 10. Hejsan

  Tufft, förstår dig. Nästan lika för mig.
  Men kanske det blir bra i slutändan. Håller tummarna.
  Ha en skön söndag
  Krammiz
  Sussi

  SvaraRadera

♥ Tack för din lilla hälsning, den gör mig så glad! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...