tisdag 7 juni 2011

En liten gåva


Jag har blivit en riktig sucker för gamla söta askar, burkar och skrin med små minnestexter på. I lördags hittade jag en liten ask, inte i silver men försilvrad av något slag, med inskriptionen "KJ" på locket och "På födelsedagen från Gustaf o Olof" på framkanten, invändigt klädd med blå sammetslikande tyg. Mina tankar flyger iväg när jag hittar såna här minnessaker och jag börjar fundera på vem som har fått detta i gåva, av vem och när.

Nu har jag tre små förvaringsaskar/burkar till mina smycken, alla tre jättefina på sitt eget lilla vis men min favorit är den minsta, glasburken med silverlock som min farmor en gång vunnit i en idrottstävling.
Finns det något särskilt som ni alltid dras till på loppisar eller auktioner?

Ha en bra tisdag!
Kram kram
post signature

7 kommentarer:

 1. Har nu äntligen slagit mig ner framför datorn med en mugg kaffe för att besöka din blogg. Har varit dåligt med det den sista tiden. Njutit av alla fina bilder mm. Vad som hänt den sista tiden är kul att läsa. Så mysiga bröllopsbilder..tänk 7 år, ja åren går fort. Gillar dina små silver askar. När jag går på loppis är det väl inget så där som jag fastnar för. Det brukar ge sig efter en stund. Kramar från Maria

  SvaraRadera
 2. Åh så fin ask!
  Det ska jag börja titta efter på loppis, så fint att ha framme!

  Ja jag dras alltid till krukor! =)

  Ha det bra!

  Kram Liza

  SvaraRadera
 3. Hej, vilken fin blogg du har, gilar idén med soffa ute, kan dock vara lite jobbigt när det regnar;) Har tagit en pause i mitt loppissökande, men lådor var något som gärna följde mig hem =) Christina

  SvaraRadera
 4. Halloj ...Jo tyvärr alltför många saker tilltalar mig. Men jag har nog som du en förkärlek för små askar. Silver och försilvrat. Gamla kaffeserviser är en annan favvo också. Har hållit mig från Loppisar i tre veckor nu så det lite abstinens där. Ha de gott hjärtat...

  Kram LIsa

  SvaraRadera
 5. Meget sød lille æske, Emma! Og det er vel ikke nogen tilfældighed at det nettop er arvestykket fra din farmor, som er favoritten. Jeg har også et helt specielt forhold til de gamle ting, som jeg har arvet fra mine bedstemødre.
  Ha en fin kveld!
  Ina :)

  SvaraRadera
 6. Så fin ask! Jag håller med dig att det är spännande med saker som har en historia över huvudtaget! Jag har svårt att låta bli små glasskålar och linnedukar av olika slag när jag går på loppis!
  Mariette

  SvaraRadera
 7. Hejsan...sååå fin, jag börjar också direkt och fundera på vem som ägt såna saker ;)) Silver o gamla lådor scannar jag efter!
  kram på dig!

  SvaraRadera

♥ Tack för din lilla hälsning, den gör mig så glad! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...