tisdag 7 juni 2011

En rebell i trädgården

Kaprifol

Ser nästan ut som små graciösa fjärilar

Lagom till att våra syrener håller på att blomma ut tar nu kaprifolen vid. Under ljumma sommarkvällar kan man känna doften smyga förbi nästippen - helt underbart! Doften av kaprifol betyder sommar!   =)


Äntligen har pionerna slagit ut!

Vissa ska alltid utmärka sig!  ;)


När jag kom hem från jobbet för en stund sedan fick jag se att pionerna slagit ut! De är så vackra. Våra pioner är vita med små stänk av cerise...förutom just den där enda "rebell-pionen" som går mot strömmen och utmärker sig med att vara helt cerise! Kan man tala en sån till rätta?  ;)

Lite seg så här efter långledigheten, har en förkärlek till att sova liiiiite för länge och vara uppe liiiiite för länge lediga dagar... och det brukar ju straffa sig...   =)

Kram kram
post signature

8 kommentarer:

 1. Lol, ja det er altid tungt at komme igang igen efter en mini-ferie. Jeg har de samme tendenser til at det bliver lidt for sent på fridagene - både morgen og kveld...

  Nydelig blomster-billeder!! Dine pæoner er jo helt fantastiske. Det er en stor fejl at vi ikke har egne pæoner i haven. Det må jeg få gjort noget ved.

  Ha en herlig kveld, Emma!

  Klem Ina

  SvaraRadera
 2. Hej Emma...här är det också segt så det förslår och mycket att stå i denna veckan. Våra pioner är precis på gränsen....nån enstaka var nästan utslagen. Ha en trevlig kväll
  kram susanne

  SvaraRadera
 3. Hallojsan Emma!!
  men vilken rolig liten bomma..är det på samma planta!!??..och en sån stor färgskillnad..det är ju inte bara någon liten nyans!

  Jag har ingen kaprifol i trädgården..har fått för mig att de blir risiga..men det låter ju toppen att de doftar så gott!!

  ha det gottis! Kram Sanne

  SvaraRadera
 4. Halloj, underbart att pioner tar vid när syren å rhododendron slutar blomma.
  Jag har satt fyra nya luktpioner. Blir mumma om ett par år ;)
  kram ullamaria

  SvaraRadera
 5. Längtar också lite efter pionerna och liljorna.. men vi är mitt uppe i syrén och rhododendron blomningen.. En sak i taget..

  Har provat picknick-redigering! Och gillar´t! Tack så mycket för tipset...
  Länkar till dig i mitt blogginlägg idag! ;0)

  Kramen Jenny

  SvaraRadera
 6. ja pioner är så ljuvliga!
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 7. Härliga blommor du har i din trädgård.
  Den där vita pionen med cerise inuti var ju läcker.
  Och mkt härliga dofter har du att sniffa på.
  Det där med att vända på dygnet är jag mästare på när jag är ledig så jag vet precis vad du menar...
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 8. Vackra blommor, och väldigt söta askar i förra inlägget, så roligt att hitta de där små sakerna som man blir så glad för! Och visst blir man lite nyfiken på varifrån de kommer..

  Håller med dig om att det är lite knepigt att vända dygnet rätt igen, hade gärna varit ledig några dagar till.. Men nu är det ju snart helg igen! =)
  Kram
  Petra

  SvaraRadera

♥ Tack för din lilla hälsning, den gör mig så glad! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...