onsdag 11 juli 2012

Gängliga pellisar och eld i baken


Halloj!

Så här fina var mina pellisar förra sommaren. De lever visserligen fortfarande och jag är såååå stolt över att faktiskt ha klarat av att övervintra dem men att säga att de är vackra och frodiga är en GIGANTISK överdrift, haha! Tunna och gängliga med små klena blad och de ynkligaste pyttigaste små blommorna man kan tänka sig... *suck!* Måste erkänna att jag inte är någon blomstervän. Till och med mina en gång så fina olivträd ser ut att börja tröttna på mig - skärpning! Ska kanske ta och börja använda den där flaskan med växtnäring... Av någon konstig anledning har den hamnat i skåpet under diskbänken, den verkar stå så himlans bra där... Lite vatten skulle kanske inte skada det heller... eller...? Kan inte fatta att blommorna är så fula... ;)

Nu får du se till att sätta eld i baken om du inte redan anmält dig till bloggtävlingen. Du har fram till och med på söndag den 15 juli på dig. Om du av någon outgrundlig anledning har GLÖMT att anmäla dig klicka då HÄR och gör det "ögenabums"! ;)

Och du - LYCKA TILL!


NU VILL VI HA SOLEN TILLBAKS - ELLER HUR?!
Kram kram
post signature

10 kommentarer:

 1. Nja... jag står nog över. Det är bättre att den där fina kudden får komma hem till någon som den kommer till sin rätt hos. Här skulle den genast falla offer för Alfons Den Förskräcklige...

  Jag har startat en honungstävling idag om du vill vara med :)

  SvaraRadera
 2. Ja du alla blommmors mardröm har då rakt inga råd att ge. Men dina pellisar ser väldigt fina ut tycker jag.Jag har redan korsat tummar och tår för vinst..

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 3. Hej har faktiskt också lyckats övervintra 2st pellisar.
  Fick skott i höstas o har glömt hur de ska se ut när de blommar men nu är de på g med blommor iaf.
  Dina tar sig nog ska du se :)
  Ja den där näringen gör sig bra under bänken här med hahah

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 4. Då är vi två... här är det klent också minsann, det handlas blommor i massor men de lever inte speciellt länge i min oömma vård. Jag har också växtnäringen under diskbänken :) Kram Marthina

  SvaraRadera
 5. Samma här med de övervintrade pelargonerna.. =) Tror att jag var lite för försiktig när jag klippte ner dem, så de har blivit aningens rangliga... Och som du skriver, lite näring hade nog inte skadat, jag har nog bestämt en flaska under min diskbänk jag också.. =) Får helt enkelt göra nya försök med övervintringen, kanske lär man sig till slut hur man pysslar om de fina blommorna!
  Ha en fin dag, Emma! Kram Petra

  SvaraRadera
 6. Your Blog inspires me :) I like the green bottles!

  Greetings,
  Claro

  SvaraRadera
 7. uj uj, mina pelargoner vill ingen se...oj så misskötta de stackarna!
  Mördarsniglar, säger som Peps persson, sicket elände! Avskyr dem!!!
  Lycka till med jakten!
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 8. Ja tänka sig det har jag med lyckats med iår, och nu blommar dem oxå- mäkta stolt hahah. Kramar

  SvaraRadera
 9. Hejsan Emma!
  Har oxå försökt mig på att övervintra både pelargoner och olivträd...har väl inte gått så bra om man säger så..:-)
  I år köpte vi nya Mårbacka pelargoner och jag har gett mig den på att lyckas övervintra dem till nästa sommar. Ska prata kärleksfullt med dem och om det inte hjälper så hotar jag med soptunnan...
  Kram
  Anne-Lie

  SvaraRadera
 10. Här skymtar jag solen mellan molnen. Men ja, den får mer än gärna komma tillbaka med full kraft.

  Om jag vore du skulle jag ta sticklingar av pelargonerna och börja om från början. Pelargoner kan bli gängliga om man inte klipper ner dem rejält efter vinterförvaringen. Och vill man ha dem buskiga ska man ta bort toppen lite då och då. Och så det där med näring och vatten. Det hjälper absolut. :-)

  Ha det gott!

  SvaraRadera

♥ Tack för din lilla hälsning, den gör mig så glad! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...