torsdag 22 september 2011

Spoooooooooky!

Husby säteriHej alla fina!
Jag är hemma igen - välbehållen, hihi! Har inte sett något spöke (det tackar jag för!) men när jag redigerade mina foton fick jag se något som jag inte har någon logisk förklaring till... Ska strax förklara!

Pampigt! Tänk er att glida ner här i galaklänning...


Underbar miljö, underbar mat och härliga jobbarkompisar, en fin upplevelse med lite jobbsnack och mycket struntprat! Enda nackdelen var att vi blivit tilldelade att sova ensamma i var sitt dubbelrum - ve och fasa! Jag fick sova hos min goa jobbarkompis och kände mig lite tryggare, man vet ju aldrig vad man kan få för besök mitt i natten på ett sånt här ställe - hua! ;) Istället blev det lite extra lyxigt med var sitt badrum, vi tjejer har ju behov av att få ta lite tid på oss på morgonen! ;)

Nog för att jag är ute efter inspiration till vår groventré men det här är kanske lite "over kill"...  ;)


Även i slott piffar de med fina fågelburar! =)

Nu följer den lite otäcka delen av inlägget... känsliga läsare varnas! ;) På tredje våningen sker det mesta av "spökerierna", konferensvärdinnan vägrar att själv gå här uppe på kvällstid, blir "förföljd" i trappan... säger en hel del... =S Rum nr 3 och biljardrummet är de mest hemsökta rummen. I biljardrummet finns inte längre några blommor i fönstren... det är ingen som vågar gå in för att vattna dem! Bollarna har rullat av sig själva och biljardbordet har förflyttat sig ett halvt varv... Det sägs att det är greve von Schwerin som går igen!

En av mina jobbarkompisar tror inte på spökerier så vi bestämde oss för att skoja lite... Hon hade varit inne i biljardrummet tidigare på kvällen och noterade hur bollarna låg på bordet (just för att hon skulle märka om "spöket" varit i farten). Jag och en annan av mina kollegor gick in lite senare och flyttade på dem. Nästa morgon spelade vi ovetande och följde med henne upp för att kolla om de låg kvar på samma sätt som hon lämnat dem... Ja, ni kan ju tänka er hennes reaktion, hihi! Hon hade inte en tanke på att någon (människa) kunde flyttat på dem och gick helt upp i spinn och berättade för alla om hennes paranormala upptäckt! =)) Behöver jag säga att vi hade svårt att hålla oss för skratt och att inte avslöja oss?! Vi har fortfarande inte sagt något...  ;) Spöken eller ej, på bilden i biljardrummet här nedanför, ser ni det konstiga "fenomenet" i fotot som jag inte riktigt kan förklara... men det har säkert en logisk förklaring... hoppas jag! Eller är det kanske greven...?! =S

Skulle ni våga gå här en mörk kväll? Inte jag!

Rum nr 3, det mest hemsökta rummet...


Som sagt, inga blommor i fönstret...
Om ni tittar noga på bilden så ser ni ett ljusfenomen till vänster om fönstret  - två parallella linjer. Det finns inga speglar i rummet som kan ge dessa "reflektioner".

Biljardbollarna som vi busade lite med...  =)

Det blev ett ovanligt låååååångt inlägg i dag, ville ju dela med mig av mina "spökupplevelser". =)

I morgon är jag ledig och ska vila upp mina svaga nerver, hihi! Då ska jag ta mig en kik hos er andra och se vad ni har haft för er de här dagarna.
Kram kram
<3


post signature
Psssst... W var snäll och lånade ut sin nalle till mig, han visste nämligen att jag skulle sova på "spökslottet" och ville att jag skulle känna mig trygg - gullungen! Och visst hjälpte det, kramade nallen hela natten lång och det kändes faktiskt bättre.  =)

13 kommentarer:

 1. Ni ser ut att ha en trevlig tur!! Mysigt slott, men kan tänka att det går mycket spökhistorier...inget för mig;)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh vad spännande att höra om dina "övernaturliga" upplevelser. Ja du, ser ljusfenomenet , vad är det måntro- kanske du fångat nån med kameran. Spännande.....

  SvaraRadera
 3. Underbart med lite spökerier, riktigt spännande;)
  Kul men taskigt att skoja till det med kollegan, tänk hennes fullkomliga extas över upptäckten!
  Om du kollar mitt inlägg från idag (översta fotot) så ser du nån slags ljusboll i hörnet av rummet. Såg den själv först när jag la upp bilderna på datorn. På bilden jag tog innan(placerad efter i inlägget) syns inget liknande i hörnet. Lite märkligt är det allt...
  Ha en härlig kväll, hoppas du får sova riktigt gott nu ♥
  Kram fia

  SvaraRadera
 4. Spoky eller inte, så vackert där är!

  Tror absolut inte på spöken själv, men nog kan man undra vad det är som reflekterar sig vid fönstret!?

  Ha en fin och förhoppningsvis solig fredag, Emma!

  Lena

  SvaraRadera
 5. Hej Emma! spöken eller ej lite kusligt tycker jag nog att det verkar..skulle inte vilja sova själv..Är det inte där de har Julmarknader? eller är det i närheten kanske :) kramiz Jessica

  SvaraRadera
 6. Så roligt och spännande att läsa! Fast jag blir lite mörkrädd... Kram!

  SvaraRadera
 7. Åå jag som älskar övernaturliga saker, men jag ser ingen greve. Vart på bilden sak jag titta???????????? ser ljussträcken, men inget på hall-bilden!!! vill ju se, hihi
  Kramelikramleikram bhuhuuu; hihihihi <3<3<3<3 spöknettan.
  PS, märkte du inte att jag hälsade på, hihi

  SvaraRadera
 8. Hihihihihi det är ju jag som är TRÖÖÖG!!!

  Trodde först du menade i hallen bilden under, men läste igen och förstod att det var biljardrummet då. Men det finns en vit skugga i mitten avbilden på hallen, i alla fall på min dator. Väldigt svagt, så eftersom den var / är såå svag visstej ag inte om det var något annat på bilden du såg. Men så var det ju inte ens på den bilden, hihi
  Men jag ska kolla på en annan dator och se om jag ser samma lilla sudd;)
  Älskar sådant här!!!!
  Ja nu har jag fart redan på morgonen. Becca valde att sova hos pojkvännen som bor 500 meter från tandläkaren. Då slapp vi kör in henne, men så ringer telefonen tjugo i åtta.... det var från tandläkaren,,, Becca var inte där,,, HJÄLP!!!
  De hade ringt henne men telefonen var avstängd. Och hon som ALDRIG försovit sig!!
  Jag får tag i hennes pojkvän, hon får knappt på sig kläderna innan hon springer ner till tandläkaren som ett skott, och så hennes astma på det, hihi.
  Men hon hann!!
  Någon minut till och de hade behövt boka om... DÅ hade Becca inte varit glad... Men nu skiner hon som solen. SÅÅÅ fint!!
  Och så ska hon tillbaka till elva och göra det sista. Sedan ska hon och jag äta lunch innan hon sak till sitt jobb!!
  Hon ska nog knapra karameller också, hihi
  Ja du det är min lediga dag det. Ska köpa damsugare mm. Hihi, vad det är kul!!
  Hur går det med erat husbilsköp?
  kramelikram <3<3<3<3<3 Nettan plettan hihi

  SvaraRadera
 9. Mysigt ställle!
  Trevlig helg vännen.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 10. Så tjusigt o pampigt men jag får en obehagskänsla när du berättar om stället....! =)
  Hmm vilka mystiska streck.. det är inte biljardbordet? Det ser ut o va välpolerat...! ;)

  Ha en fin fredag!

  Kramar Liza

  SvaraRadera
 11. Vilket läckert ställe...ja jag är ju lite spooky av mig så jag hade nog inte sovit själv. Kul spratt ni gjorde. Och det där ljusfenomenet, hum...intressant. Önskar dig nu en skön helg, kram Maria

  SvaraRadera
 12. Vilket härligt ställe..
  Jag tror ju på att det finns en andevärld och har sett oförklarliga skuggor hemma hos oss och hört en del.. Men det är snälla varianter så jag är inte rädd =)

  Ha nu en fin lördag..

  Kram Mia

  SvaraRadera
 13. Härligt ställe dagtid...nattetid kanske det inte är lika mysigt på egen hand i ett stort rum. Reflektionerna i bilden kan komma från biljardbordet som reflekterar ljuset i den blankpolerade ramen...men det är bara en gissning :-).

  Kram,
  Yllet

  SvaraRadera

♥ Tack för din lilla hälsning, den gör mig så glad! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...