måndag 27 augusti 2012

Inspiration helt uppåt väggarna

 


Halloj finingar!

Älskar pärlspont och råspont på väggarna. I dag bjuder jag er på härliga foton från Sköna hem och Pip studio i min jakt på idéer till vår groventré. 

Renoveringen går sin gilla gång, inte i alltför snabb takt, med andra ord! ;) Hoppas att projektet tar fart på allvar igen när hösten kommer. Än så länge har vi satt upp en vägg mellan själva hallen och tvättstugan, för vem vill se smutstvätten när man kommer hem? Inte jag i alla fall. Nytt golv har vi lagt in, tåligt laminatgolv "svart klinker" med oreglebundet mönster. Vi har även reglat upp den inbyggda garderoben. Väggarna ska sedan kläs med vit pärlspont och för "hålet" i garderoben sätter vi gardinerna jag visade i det HÄR inlägget. I garderoben ska vi bygga en gammaldags hatthylla och bakom den en kitschig färgsprakande tapet från Pip, för att bryta av det vita. Jag vill få till en ljus lantlig känsla med små detaljer i industristil (någon som är förvånad?). 

Tapeten som kommer sitta bakom hatthyllan - love it!

Svart golv och vita väggar - snyggt (och praktiskt...)!
Pärlspont, lika snyggt i hallen...
... som i köket.

 Har du något pågående renoveringsobjekt just nu? Dela gärna med dig av tips och idéer, det kan jag behöva!  ;)

Kram kram

 post signature
Pssst... Foton lånade från Sköna hem och Pip studio.

8 kommentarer:

 1. Känns som bra inspiration, det kommer att bli finfint! Pärlspont är alltid fräscht och snyggt. Kram Marthina

  SvaraRadera
 2. Åhh älskar första bilden, så önskade jag att min hall såg ut!
  Förstår känslan du är ute efter, så vill jag också ha de hemma. Har plockat bort massa lull-lull och försökt ta in mera svart o industriellt till de vita.

  Kommer o bli toppensnyggt iaf
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 3. Härlig inspiration!
  Kul att du gillade min blogg :) Följer nu dig och lägger till dig i min blogglista så fler hittar in till fina dig :)

  Ha en fin start på veckan,
  kram Catta

  SvaraRadera
 4. Kanonfin tapet, Pip har så härliga färger--det behövs inte en massa andra detaljer då;)) Pärlspont är hur fint som helst, skulle vilja ha det i köket med men får väl nöja mig med Fornasetti-tapeten ett tag till;))
  Ha det gott, du kommer att få till det kanonsnyggt <3 Kram fia

  SvaraRadera
 5. Halloj!!
  Det var härliga inspirationsbilder du bjuder på:))
  Jo då vi har renovering lite till höger och vänster hemm ahos oss;) En glasveranda är under uppbyggnad, den ska bli vår matplats är tanken. Där ska vi ha pärlspont, på de få väggytor som blir då;) Vi byter ut våra fönster och får därmed ett underbart fönsterdjup som jag bara älskar!! Sen håller vi på med fasaden, brädklär och målar, vit of course;)) Och så målas det lite möbler oxå, så man behöver sällan vara sysslolös, men vi gillar det=)
  Va spännande med er hall, vi vill gärna bygga till åt det hållet med så att vi får en större hall i framtiden, men inte detta året hi hi. Men man måste ju ha visioner eller hur?:)
  Ha en skön kväll!!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga bilder:) Det är bra att leta inspiration & spara ner i mappar:) Ja, vår kitchen aid är toppen, jag har önskat mig en länge & tillslut fick jag en:) Ja, du får önska dig en tills nästa år!

  Hoppas att du har haft en riktigt bra helg!

  Kram Emma

  SvaraRadera
 7. Underbara bilder, jag förstår att det är mycket att tänka på! Men är säker på att vad du än bestämmer dig för så kommer det bli toppen! Tapeten var ju bara för fin!:)
  Ha en skön kväll!
  Kram Anna

  SvaraRadera

♥ Tack för din lilla hälsning, den gör mig så glad! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...