torsdag 6 december 2012

DIY julkort


 

Halloj!

Kolla in vilka fina tips jag har fått på vad du kan använda förra årets julkort till. Suger det i pysseltarmen är det bara att sätta igång!  ;)

Julkort är något som vi alla uppskattar och tycker om att få men ibland kan det vara svårt att veta var man ska förvara dem eller göra med dem när julen är över. Gamla julkort kan lätt komma till användning året efter. Antingen till att skapa nya julkort eller inom andra användningsområden. 

Variationerna är många så nästa gång du funderar över vad du ska göra med dina julkort behöver ett alternativ inte vara återvinningsstationen. Återanvänd dem istället hemma för olika ändamål. 


Om du vill göra egna julkort är allt du behöver förra årets julkort, hållbart papper, sax, lim, fina pennor eller vad du själv vill dekorera med. Scrapbooking är väldigt populärt och med hjälp av utklipp i form av tomtar, snögubbar eller andra vackra motiv som du gillar från förra årets julkort kan du enkelt designa ditt eget personliga julkort. Vill du dekorera fint på julbordet kan du göra egna glasunderlägg. Om du har genomgskinliga glasunderlägg hemma är det enkelt att tillägga ett julmotiv genom att klippa ut samma form från ett julkort som glasskivan och klistra på undersidan. Om du inte har glasunderlägg hemma finns det att köpa eller beställa i önskad form.

Återanvänd julkorten som juletiketter till årets julklappar. Klipp enkelt ut, i valfri form, den del som du vill använda. Täck baksidan med papper så att du kan skriva vem julklappen är till. Gör ett hål i toppen och trä igenom ett snöre. Julkortet har förvandlats till juletikett men kan också användas som utsmyckning i granen. Dubbla julkort går enkelt att klippa itu och skapa små julboxar. Klipp den ena halvan av kortet lite kortare på en långsida och en kortsida. Märk ut på baksidan var du vill vika kortet, klipp ett snitt i varje hörn och vik sedan in kanterna och klistra ihop. Gör detsamma med den andra halvan av julkortet och vips har du en fin ask att förvara småsaker i eller använda som julklappsask.


Julkort är inte alltid endast föreställande jultomtar eller vintervyer. Får du många fina julkort föreställandes fotografier på familjer, barn, husdjur eller andra personliga motiv kan du enkelt använda dem som derkoration i ditt hem. Häng upp dem på ett fint snöre med hjälp av klädnypor eller välj ut favoriterna och rama in dem och häng upp på väggen.

Tack till gästbloggerskan Jennie Lindehoff för tipsen, nu vet jag vad jag ska göra med alla gamla julkort jag sparat på. ;)

Önskar er alla en härlig torsdag!
Kram kram
post signature

5 kommentarer:

 1. Vilka braiga tips! Skickade massor av julkort när barnen var små, men numera skickar jag inga faktiskt.
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken bra ide, tusen tack. Det ska jag ta itu med att göra ha en fin dag. kram Mimmi

  SvaraRadera
 3. Smart! Jag älskar scrapbooking och pyssel så detta passar mig alldeles utmärkt!!

  Kramen Jenny

  SvaraRadera
 4. Hej vilket superbra tips!

  Kram Camilla

  ps gillar din nya header också

  SvaraRadera
 5. Vilken gullig ide! :)
  Och det är ju roligare att skicka personliga julkort.

  Hoppas du haft en fin tredje advent idag!
  Nu är det snart juuuul :D

  Kramar

  SvaraRadera

♥ Tack för din lilla hälsning, den gör mig så glad! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...