lördag 18 februari 2012

Mina bebisar



Hej alla fina!

Nu har jag väckt mina små bebisar från vintervilan och till min förvåning ser alla ut att ha klarat sig! Det är första gången som jag har övervintrat pelargoner så jag är glatt överraskad, har till och med tagit sticklingar som nu växer sig lite större för varje dag. Lite feg har jag nog varit för jag vågade inte klippa ner pellisarna särskilt långt men man lär ju av sina misstag, eller hur?! ;) Nu står de i burspråket i söder och slukar solljus och jag väntar på att första lilla blomknoppen ska visa sig, så spännande.

   





I dag har jag för första gången på säkert 20 år (!) stått på ett par skridskor, jisses vilken upplevelse! Om någon tror att det är som att cykla - har man en gång lärt sig så sitter det - så kan jag säga *bullshit*! Helt plötsligt fick Bambi på hal is en helt ny innebörd och jag var tvungen att hålla i N hela tiden, vi såg nog ut som ett gammalt strävsamt par som åkte paråkning på isen, hihi! 8-åringen överglänste sin stackars mamma med hästlängder! Äldsta dottern spelade bandy i många år och är superduktig på isen men nu förstår jag ju plötsligt att det inte är från mig hon har fått den talangen... ;) Nåja, gott om frisk luft och lite motion har jag ju i alla fall fått, inget ont som inte har något gott med sig, eller hur?!

Önskar er alla en härlig lördag!
Kram kram
<3

post signature

26 kommentarer:

  1. Ååå vad fint det blommar, pelargoner är klart den bästa sommarblomman, och den är verkligen lätt att övervintra. Jag måste ta fram mina också, så de vaknar upp och blir gröna och fina. Verkligen kul när man kommer lite längre fram i vår och ser att de växer. Ha en härlig helg. Kram Mimmi

    SvaraRadera
  2. Oj vad dina pelargoner är fina redan :)
    Jag har inte heller åkt skridskor på evigheter och jag kan tänka mig att det skulle vara som du beskriver. Bambi på hal is ;)
    Kram och fin lördagskväll till dig!

    SvaraRadera
  3. Så roligt att dina Pelargoner har klarat vintern! Måste ta tag i mina och ta lite sticklingar så att det hinner bli några blommor på dem denna sommar!
    Mysigt att vara ute och åka skridskor med familjen!
    Ha en mysig lördagskväll!
    Kram
    Anne-Lie

    SvaraRadera
  4. Härligt vårtecken m pelargonerna, får allt gå ner i tvättstugan o kolla om mina har klarat sig...;)
    Köpte ett par skridskor på RIA häromdan, o hittade ett par till maken också--tror att vi har haft ett uppehåll på minst 15 år iaf när det gäller åkningen. Ska slipa dem nästa vecka, så blir det ut på isen sen!
    Ha en härlig kväll ♥
    Kram fia

    SvaraRadera
  5. Så härligt!!! Känner doften ända hit!
    Önskar jag hade en pelargon sparad att fixa lite med...

    SvaraRadera
  6. Hej!
    I morgon ska jag klippa ner mina pelagoner. Har haft dem i matsalen och vardagsrummet hela vintern och dom blommar fortfarande.
    Jag gjorde misstaget förra året att inte klippa tillräckligt mycket, så mina blev långa och ranliga. I år ska jag ta ner dem till ca 1 dm över jorden.
    Hoppas du får många blommor, det är härligt med pelargoner, man riktigt känner hur våren kommer.

    SvaraRadera
  7. Vårkänslorna börjar smyga sig på när jag ser dina pelargoner!:) Mina övervintrar hos svärmor, hon har aningen grönare fingrar än mig;)hihi
    Ja men visst är det kul med skridskor! Har åkte en del nu i vinter eftersom barnen jag jobbar med älskar att åka! Men det gäller att koncentrera sig för det är inte så lätt som det ser ut;)
    kram på dig!

    SvaraRadera
  8. Ja ut i backen låter härligt friskt,bara du komer hel hem.....Kramen Lisbeth

    SvaraRadera
  9. Grattis till så gröna fingrar. Min har tyvärr frusit bort tror jag,så det får bli en tur till Ebbas blommor snart.(tur att storebror finns)
    Ha de gott!
    Kram Katha

    SvaraRadera
  10. Vilken fin blogg jag hamnade på! Kul att du lyckades med pelargonerna. Själv så skippade jag att övervintra mina, ska åka iväg och köpa sticklingar istället. Men det är kul att veta att man drivit upp dem själv. Ha en fortsatt fin helg. Mvh Anna

    SvaraRadera
  11. Skridskor var det några år sedan jag stod på.. närmare bestämt 15 tror jag, hi hi.. och då kände jag mig som dig på din beskrivning!! Tänka sig att jag inte äger en pelargon och har aldrig gjort... men jag har bestämt mig att ett par måste få flytta in här i vår! För de är ju fina "pensionärs blommorna" :) Jag hoppas du har en härlig helg! kram

    SvaraRadera
  12. även här har pellisarna tagits upp och även här har de överlevt och spänningen är total i väntan på de första knopparna;) Nu är verkligen våren påväg

    Önskar dig en härlig söndag

    SvaraRadera
  13. Hej Emma! Så roligt att de klarat vintern så bra! Och som vi ser fram emot de härliga blommorna =) Önskar dig en fin dag! Kram Petra

    SvaraRadera
  14. hallå där
    det låter som att du haft en trevlig dag och tänk då har du slagit hål på "cykelmyten" ;)) jag trodde nog oxå så om jag ska vara ärlig! får väll prova någon gång..

    och vad härligt med spirande pellisar
    ha en skön söndag

    kramelikram ELLINOR

    SvaraRadera
  15. Jisses, vilka fina bebisar du har. Mina ser inte alls ut sådär efter övervintringen =) Liten smula avis faktiskt..

    SvaraRadera
  16. Idag är sista dagen att tävla om ett smycke i 925 silver från Atelje54! Kl 20:00 dras en vinnare, så var gärna med innan dess :) Det är inte många tävlanden med - så vinstchansen är stor!

    http://moniasundgrenjansson.blogg.se/2012/february/alla-hjartansdag-tavling-vinn-ett-smycke.html

    Om inte smycken passar dig så har jag flera andra tävlingar också, kika in här:

    http://moniasundgrenjansson.blogg.se/category/tavlingar.html

    Hoppas du får en fortsatt trevlig dag :) Kram

    SvaraRadera
  17. Det var år och dagar sedan jag stod på ett par skidor =)
    Jag vill även önska dig en kanon trevlig söndag!!
    Kram i massor!!

    SvaraRadera
  18. Åh, så nydelige pelargoner. Jeg har aldri overvintret noen selv, men burde kanskje prøve.Disse bildene minner meg om at det snart er vår.
    Nei, det er virkelig ikke lett å stå på skøyter etter så mange år;) Balansen er ute av kontroll:)
    Ha en riktig fin kveld videre:)

    SvaraRadera
  19. hej min vän!

    Så härligt att du har lyckats övervintra dina pellisar! Ja är lite nyfiken om mina har övervintrat - de har nämligen bott hos en av mina vänninor över vintern..

    Kramen Jenny

    SvaraRadera
  20. Å, vilka fina bilder...våriga:)
    Ska strax ta fram mina pellisar också.
    Kram Annika

    SvaraRadera
  21. Jag älskar pelargoner! Oftast går det bra att övervintra dem, jag har dem i ett kallt rum, men ibland stryker någon med. Vilken härlig tid vi har framför oss!

    Kram,
    Jenny

    SvaraRadera
  22. Har bara två stycken här hemma än så länge, resten står hos mamma i deras källare. Hoppas de har klarat sig, första gången för mig med :))

    Nu ska jag iaf vara tillbaka i blogglandia!!

    Kramar Petra

    SvaraRadera
  23. Så mysigt med dina pelargoner! Just nu har jag fullt sjå at bara ta vara på de blommor ag har i allt kaos;-)
    Ha de fint!¨Kram Anna

    SvaraRadera
  24. Åh, pelargoner...vårkänslor :) Mysig hörna.kramis

    SvaraRadera
  25. Åhh vilka vårkänslor man får av pelargoner!

    Kram Helena

    SvaraRadera
  26. Grattis- så där fina är inte mina kan jag säga;(
    Kram

    SvaraRadera

♥ Tack för din lilla hälsning, den gör mig så glad! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...